NeoPedia
پژوهشگران عنوان كردند

اسانسی برای نابودی سلول های سرطان كولون

اسانسی برای نابودی سلول های سرطان كولون

به گزارش نئوپدیا نتایج یک مطالعه نشان داد که اسانس گیاه پونه خاصیت آنتی اکسیدانی دارد و همینطور می تواند در محیط کشت، سلول های سرطان کولون(روده بزرگ) را از بین ببرد.



به گزارش نئوپدیا به نقل از ایسنا، سرطان کولون سومین سرطان رایج در دنیا است و برای درمان آن از روش هایی مثل جراحی، شیمی درمانی و پرتودرمانی استفاده می شود. بعضی از این درمان ها عوارض جانبی هم به همراه دارند و به همین خاطر پژوهشگران به دنبال یافتن درمان هایی با عوارض جانبی کمتر هستند. ترکیبات دارویی با منشا گیاهی از مواردی هستند که به نظر می آید گزینه مناسبی برای مبارزه با سلول های سرطانی باشند.

با توجه به نکات گفته شده؛ پژوهشگران گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، با انجام مطالعه ای ترکیبات شیمیایی اسانس گیاه پونه، فعالیت آنتی اکسیدانی آن و همینطور تأثیر اسانس این گیاه را بر سلول های سرطان کولون مورد بررسی قرار دادند. در انجام این مطالعه هادی تناوی، حسن برزگر، بهروز علیزاده بهبهانی و محمد امین مهرنیا، مشارکت داشتند.

پژوهشگران با استفاده از دستگاه کروماتوگرافی گازی، ۲۵ ترکیب را در اسانس پونه شناسایی نمودند. در این بررسی مشخص شد که بیشترین ترکیبات شیمیایی اسانس پونه دی-کاروون، اوکالیپتول و پولگون هستند. بررسی فعالیت آنتی اکسیدانی اسانس این گیاه هم نشان داد که اسانس پونه فعالیت آنتی اکسیدانی مناسبی دارد.

در این مطالعه میزان تأثیر اضافه کردن غلظت های مختلف اسانس پونه در محیط کشت سلول های سرطان کولون هم مورد بررسی قرار گرفت. بر مبنای نتایج به دست آمده از این بررسی، با افزایش غلظت اسانس پونه، درصد زنده مانی سلول های سرطانی کاسته می شود.

به گفته پژوهشگران این مطالعه؛ اسانس پونه دارای فعالیت آنتی اکسیدانی مناسبی است و می توان گیاه پونه را بعنوان جایگزینی برای نگهدارنده های سنتزی مطرح و از آن در صنعت غذایی بهره برد.

این پژوهشگران پیشنهاد می کنند که با وجود سمیت سلولی و خواص ضد سرطانی اسانس پونه، پژوهش های گسترده ای روی این گیاه در صنعت داروسازی جهت درمان سرطان و ناراحتی های گوارشی صورت گیرد.

یافته های این مطالعه آذر ماه سالجاری به صورت مقاله علمی پژوهشی با عنوان «اسانس پونه: ترکیبات شیمیایی، فعالیت آنتی اکسیدانی، فنل کل و اثر سایتوتوکسیک آن بر رده سلولی HT29» در نشریه پژوهش های علوم و صنایع غذایی ایران، انتشار یافته است.




1399/11/14
12:24:38
0.0 / 5
1366
این مطلب نئوپدیا را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۱
NeoPedia