در موسسه پژوهشی صنایع غذایی؛
پودر پالپ و قرص جوشان از ضایعات زرشك تولید شد
پژوهشگران موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی موفق شدند از ضایعات زرشک، محصول پالپ و قرص جوشان زرشک را به تولید برسانند.
به گزارش نئوپدیا به نقل از مهر، زرشک یکی از محصولات مهم اقتصادی ایران بشمار می رود که خاستگاه اصلی آن در خراسان جنوبی است. زرشک از معدود گیاهانی است که از ریشه، ساقه، برگ، گل و پوست آن استفاده های مختلف غذایی، دارویی و صنعتی می شود. این گیاه بواسطه داشتن ترکیبات متفاوت مانند ترکیبات فنولی، ویتامین C و آلکالوئیدها دارای کارهای آنتی اکسیدانی بالایی بوده و در تقویت قلب، درمان دیابت و چاقی، تصفیه کبد، کاهش وزن و … مؤثر است. با توجه به این که فصل برداشت زرشک بسیار کوتاه است و بازار کشش لازم جهت جذب این محصول مفید و گرانقیمت را ندارد، تولید محصولات پرکاربرد و متنوع و ماندگار از اولویت های سرمایه گذاری برای چنین محصولی محسوب می شوند. تکنولوژی پیشرفته مواد غذایی سبب شده که ما بتوانیم حداکثر استفاده را از مواد به عمل آوریم و از ضایع شدن محصولات جلوگیر ی شود. محصولات زیادی قابل تولید از زرشک هستند، یکی از فراورده های موردعلاقه حاصل از زرشک، آب زرشک است. در پروسه تولید آب زرشک قسمتی از زرشک در مراحل سورت و آبگیری (تفالهی زرشک) به صورت ضایعات از چرخهی تولید خارج می شود. در همین راستا پژوهشگران مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی با همکاری یک بخش خصوصی موفق شدند که از ضایعات زرشک و آب زرشک محصولات دیگری را به تولید برسانند. یکی از این محصولات پودر پالپ بعنوان طعم دهنده غذایی است.
پودر پالپ زرشک یک طعم دهنده غذایی بسیار عالی است که می تواند همانند لیمو عمانی آنرا به غذا اضافه کرد با توجه به این که ضایعات زرشک نیز حاوی ترکیبات آنتی اکسیدانی و فیبر هستند علاوه بر ایجاد طعم ترش، خواص زرشک را نیز برجای می گذارد.تولید قرص جوشان زرشکاز دیگر محصولاتی که این پژوهشگران با ضایعات زرشک به تولید رساندند قرص جوشان است. با توجه به این که نوشیدنی زرشک یک محصول پرمصرف و مورد پسند است می توان آنرا به صورت قرص جوشان عرضه نمود که جهت مصرف نوشیدنی همیشه در دسترس و صادرات آن نیز امکان پذیر باشد این محصول به تولید رسید. قرص های جوشان میوه به سبب راحتی در استفاده، ذخیره سازی و حمل و نقل و فرموله کردن آن محبوبیت زیادی در دنیا به دست آورده اند. بااینکه خاصیت فشرده شدن پودر آب زرشک، چگالی و اندازه ذرات، شکل و خواص سطحی پودر تحت تأثیر روش خشک کردن قرار دادند. در این پژوهش با انتخاب روش و شرایط مناسب خشک کردن، قرص جوشان آب زرشک دارای فعالیت آنتی اکسیدانی پایدار طی زمان ماندگاری، رنگ و طعم مطلوب بدست آمد. طرح تولید پودر، قرص و قرص جوشان زرشک از ضایعات این محصول می تواند بعنوان یک فرصت سرمایه گذاری خوب در زمینه صنایع تبدیلی باشد و باتوجه به وجود مواد اولیه مناسب در ایران خصوصاً در منطقه خراسان جنوبی ایده خوبی در سرمایه گذاری صنعتی محسوب شود. از طرف دیگر با توجه به این که این محصول فقط در خراسان جنوبی کشت می شود و عمده کشاورزان در مناطق زهان و قاین به این کشت مشغولند پس جهت اشتغال زایی و ایجاد محصولات باارزش افزوده از اهمیت بسیار بالایی دارد.
این مطلب نئوپدیا را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب