توانایی دو گیاه حسن یوسف و برگ بیدی در جذب ذرات ریز
به گزارش نئوپدیا بررسی های یک مطالعه نشان داد که گیاهان برگ بیدی و حسن یوسف در محیط های بسته، توانایی جذب ذرات ریز را دارند.
به گزارش نئوپدیا به نقل از ایسنا، در یک طرح تحقیقاتی، پژوهشگران کارایی گونه های گیاهی آپارتمانی برای حذف ذرات ریز را بعنوان یکی از عوامل خطر موثر بر سلامتی مورد بررسی قرار دادند.
همینطور در این مطالعه گونه هایی که توانایی بیشترین مقدار حذف ذرات را دارند و میتوان از آنها بعنوان یک روش تصفیه در محیط استفاده کرد، عرضه شدند.
نتایج بررسی های این پژوهش نشان داد هشت گونه گیاه مورد بررسی، توانایی جمع آوری ذرات را دارند ولی قابلیت گونه های مختلف در به دام انداختن ذرات متفاوت می باشد. گیاه برگ بیدی در جذب ذرات ۱۰ نانومتر و کم تر و حسن یوسف در جذب ذرات ۲.۵ نانومتر و کمتر، بیشترین توانایی را جمع آوری ذرات داشتند.
از بین عوامل میکرومورفولوژیکی نسبت شیار، بیشترین تأثیر را در توانایی گیاهان برای جمع آوری ذرات داشت و تعداد روزنه های سطح برگ در جذب ذرات ۲.۵ نانومتر و کمتر، موثر بود.
بر اساس نتایج این تحقیق، تفاوت در کارایی حذف ذرات ریز توسط گیاهان آپارتمانی نشان داده است که در کنار خصوصیت های زیبایی شناختی گیاهان، میتوان با استفاده از گونه های موثرتر، از قابلیت های آنها در کاهش هرچه بیشتر آلودگی هوا در محیط های شغلی اداری بهره برد.
این پروژه تحقیقاتی که توسط پایگاه نتایج پژوهش های سلامت کشور انتشار یافته، با عنوان «بررسی تأثیر گونه های گیاهی برجذب ذرات ریز از هوای محیط های کاری بسته» توسط رسول یاراحمدی، نبا نجار و جمیله ابوالقاسمی در دانشگاه علوم پزشکی ایران، انجام شده است.
منبع: neopedia.ir
این مطلب نئوپدیا را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب