NeoPedia
پژوهشگران بررسی كردند

انگل توكسوپلاسما چه نقشی در بروز اوتیسم دارد؟

انگل توكسوپلاسما چه نقشی در بروز اوتیسم دارد؟

پژوهشگران دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز با بررسی کودکان مبتلا به اوتیسم و کودکان بهنجار، عنوان کردند کودکان اوتیسم آلودگی بیشتری به این انگل دارند، ولی با این وجود؛ نمی توان نقش این انگل را در بروز اوتیسم بطور کامل تایید و یا رد کرد.



به گزارش نئوپدیا به نقل از ایسنا، «توکسوپلاسموز»؛ نوعی بیماری عفونی است که در نتیجه آلودگی با نوعی انگل به نام «توکسوپلاسما گوندیی» به وجود می آید. آلودگی به این انگل بطور معمول به دنبال بلع خاک، آب و موادغذایی آلوده و یا بوسیله مصرف گوشت و فرآورده های گوشتی خام و یا کامل پخته نشده ایجاد می شود. همین طور در صورت آلودگی مادر به توکسوپلاسما گوندیی، این انگل می تواند بوسیله جفت به جنین منتقل شود و عوارض مختلفی بوجود آورد.

«اوتیسم» یک اختلال فراگیر رشد است که با اشکال در ارتباط، مهارت های اجتماعی ضعیف و رفتارهای غیرعادی و کلیشه ای مشخص می شود و در تمام دوران زندگی باقی می ماند. اوتیسم و علایم آن با عفونت های دوران جنین مانند سرخجه، فنیل کتونوریا و... که سبب ضایعات عصبی می شوند دارای ارتباط است. بنظر می رسد عوارض حاملگی در سه ماهه اول در بروز اوتیسم اهمیت دارد.

با توجه به پژوهش هایی که در گذشته انجام شده و این مساله که کودکان اوتیسم در مقایسه با کودکان دیگر، عوارض قبل از تولد بیشتری را تجربه کرده اند و نقش مهم عوامل عفونی مانند توکسوپلاسما در ایجاد عفونت جنینی، پژوهشگران ارتباط آلودگی با انگل توکسوپلاسما را با بروز اختلال اوتیسم بررسی کردند.

در این مطالعه که بصورت مورد-شاهدی انجام شد؛ تعداد ۵۰ کودک سه تا ۱۲ سال مبتلا به اوتیسم و ۵۰ کودک غیرمبتلا به اوتیسم انتخاب شدند. این کودکان از لحاظ سن، وضعیت اجتماعی۰ اقتصادی و... کاملا همگن بودند.

برای انجام این تحقیق، از هر دو گروه کودکان خون گیری انجام شد و نمونه ها خون از نظر آنتی بادی توکسوپلاسما گوندیی بررسی گردید.

بر اساس یافته های این تحقیق، مشخص شد میزان آلودگی توکسوپلاسما گوندیی در کودکان مبتلا به اوتیسم بیشتر از کودکان غیر مبتلا به اوتیسم است.

نتایج به دست آمده نشان داد که ۱۸ درصد از کودکان اوتیسم و هشت درصد از کودکان بهنجاری که به انگل توکسوپلاسما گوندیی آلوده بودند، گرفتار آلودگی مزمن هستند.

به گفته پژوهشگران این مطالعه؛ بااینکه این میزان آلودگی در کودکان مبتلا به اوتیسم می تواند نشان دهنده ارتباط آلودگی توکسوپلاسما با اوتیسم باشد، اما به سبب اینکه اثبات وقوع توکسوپلاسموز مادرزادی در کودکان اوتیسم، مشکل است و همین طور به سبب کم بودن تعداد افراد بررسی شده، نمی توان نقش احتمالی این عفونت را بطور کامل در بروز اوتیسم اثبات و یا رد کرد.

به همین دلیل این پژوهشگران معتقدند که باید مطالعات بیشتری به ویژه در دوران حاملگی برای اثبات یا رد این مساله صورت گیرد.

در انجام این تحقیق بشری عزیزی و نجمه حمید؛ پژوهشگران گروه روان شناسی بالینی و حسین حمیدی نجات از گروه پاتوبیولوژی دانشگاه شهید چمران اهواز مشارکت داشتند.

یافته های این مطالعه بصورت مقاله علمی با عنوان «بررسی ارتباط آلودگی توکسوپلاسما گوندیی با اختلال اوتیسم در کودکان» در مجله تحقیقات دامپزشکی دانشگاه تهران انتشار یافته است.




1400/04/19
12:19:40
5.0 / 5
991
این مطلب نئوپدیا را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۳
NeoPedia