NeoPedia
در یك مطالعه آزمایشگاهی بررسی شد

بررسی تأثیر سه نوع عسل در رشد نوعی قارچ بیماری زا

بررسی تأثیر سه نوع عسل در رشد نوعی قارچ بیماری زا

به گزارش نئوپدیا پژوهشگران در یک مطالعه آزمایشگاهی تأثیر دو نوع اصل بومی و یک نوع اصل تجاری را در رشد قارچ «کاندیدا آلبیکنس» بررسی کردند.



به گزارش نئوپدیا به نقل از ایسنا، «کاندیدا آلبیکنس» اصلی ترین قارچ در غشاهای مخاطی انسان است و در بیشتر افراد سالم به صورت هم زیست در دهان لوله گوارش و مجاری ادراری تناسلی یافت می شود. این قارچ در افراد با ایمنی ضعیف شده بعنوان یک عامل بیماری زا سبب ایجاد عفونت های سطحی می شود و حتی می تواند حیات فرد را تهدید کند.

افزایش مقاومت قارچ ها به داروهای ضد قارچی و همینطور عوارض جانبی مختلف این داروها، سبب شده پژوهشگران به دنبال یافتن ترکیبات طبیعی با منشاء زیستی باشند.

عسل از دوران باستان بعنوان ماده غذایی و درمانی برای خیلی از بیماری ها مانند آسم، بیماری های گوارشی و بیماری های پوستی مثل زخم ها، جراحات و اگزما مورد استفاده قرار گرفته است.

اگرچه مطالعات آزمایشگاهی گوناگونی فعالیت ضد باکتریایی عسل را بررسی کردند؛ ولی در مورد تأثیر عسل بر قارچ کاندیدا آلبیکنس مطالعات اندک و متناقضی وجود دارد. بنابراین پژوهشگران با انجام یک مطالعه تأثیر ضد قارچی عسل را بر قارچ کاندیدا آلبیکنس مورد بررسی قرار دادند.

در این مطالعه آزمایشگاهی از نمونه های عسل طبیعی (از شهرهای خوی و سلمانشهر) و عسل تجاری (از یک شرکت تجاری) با درصد حجمی مختلف در محیط کشت قارچ کاندیدا آلبیکنس استفاده شد.

نتایج این آزمایش نشان داد که از بین سه نوع عسل بررسی شده در آزمایشگاه، تمام انواع آنها در غلظت های حداکثری ۹۵ درصد مانع رشد قارچ کاندیدا آلبیکنس شدند. تنها عسل شهر سلمانشهر در غلظت ۸۰ درصد هم از رشد قارچ جلوگیری کرد.

همچنین بررسی ها نشان داد عسل طبیعی سلمانشهر نسبت به اصل تجاری در مهارکنندگی قارچ موثرتر است.

این نتایج از آن حکایت می کند عسل در غلظت های بالا می تواند در رشد قارچ کاندیدا آلبیکنس اثر مهاری داشته باشد.

پژوهشگران این مطالعه پیشنهاد می کنند در آینده اثر مهاری عسل بر روی سایر قارچ ها هم بررسی شود. همینطور تأثیر انواع دیگر عسل بومی مناطق ایران در مهار ویروس ها، باکتری ها و قارچ ها مورد ارزیابی قرار گیرد.

در انجام این مطالعه پویا جمال پور؛ دندانپزشک، سیمین لسان؛ استادیار گروه بیماری های دهان و فک و صورت دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی و مهدی گودرزی؛استادیار میکروب شناسی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با یکدیگر مشارکت داشتند.

یافته های این مطالعه تابستان سالجاری به صورت مقاله علمی با عنوان «بررسی اثر سه نوع عسل بر مهار رشد قارچ کاندیدا آلبیکنس در شرایط آزمایشگاهی» در مجله تحقیق در علوم دندانپزشکی زیر نظر دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی تهران، انتشار یافته است.




1400/06/04
12:53:16
5.0 / 5
987
تگهای خبر: پژوهش , پژوهشگران , دانشگاه , شركت
این مطلب نئوپدیا را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۲
NeoPedia