NeoPedia
در یك مطالعه روی موش ها عنوان شد

خواص ضد درد و ضد التهابی گیاه مارچوبه ایرانی

خواص ضد درد و ضد التهابی گیاه مارچوبه ایرانی

به گزارش نئوپدیا پژوهشگران با انجام یک مطالعه، خواص ضد درد و ضد التهابی گیاه مارچوبه ایرانی را در موش های آزمایشگاهی بررسی کردند.



به گزارش نئوپدیا به نقل از ایسنا، گیاه «مارچوبه ایرانی»؛ گیاهی علفی و چندساله است که ارزش غذایی، دارویی و صنعتی زیادی دارد. در طب سنتی ایران از ریشه های این گیاه بعنوان ترکیبی مخدر و در موارد روماتیسمی و التهاب های شدید مصرف می شده است.

در مطالعات مختلفی اثرات ضد دردی و ضد التهابی گیاهان هم خانواده با گیاه مارچوبه، در موش های آزمایشگاهی به اثبات رسیده است. در این مطالعات استفاده از گیاهان هم خانواده گیاه مارچوبه نتایج مختلف و ضد و نقیضی را از خود نشان داده اند. بر همین مبنا پژوهشگران با انجام یک مطالعه اثرات ضد دردی، ضد التهابی و سمیت حاد این گیاه را در موش های آزمایشگاهی مورد بررسی قرار دادند.

پژوهشگران در این بررسی، ریشه های گیاه مارچوبه ایرانی را در اردیبهشت ماه سال ۱۳۹۸ از دامنه کوه الوند همدان جمع آوری کرده و در آزمایشگاه، اسانس گیری از این گیاه را انجام دادند.

برای بررسی درد، حیوانات به گروه های کنترل، گروه های دریافت کننده مقادیر مختلف از اسانس مارچوبه، گروه دریافت کننده مورفین و گروه دریافت کننده نالوکسان تقسیم شدند و میزان درد در حیوانات با انجام سه تست اندازه گیری شد. جهت بررسی التهاب هم حیوانات به پنج گروه کنترل، اسانس و دگزامتازون تقسیم شدند و این آزمایش با انجام دو تست مختلف مورد بررسی قرار گرفت. میزان سمیت حاد هم در این حیوانات اندازه گیری شد.

پژوهشگران این مطالعه مشاهده نمودند که اسانس ریشه مارچوبه ایرانی در دوز ۴۰۰ میلی گرم بر کیلوگرم در دو تست درد، تأثیر ضد دردی مفهوم داری را نشان داده است. همینطور در تست التهاب هم دوزهای ۲۰۰ و ۴۰۰ میلی گرم بر کیلوگرم از اسانس، میزان التهاب در موش ها را به میزان مفهوم داری کاهش دادند. بعلاوه در اسانس این گیاه اثر سمیت حادی دیده نشد.

نتایج این مطالعه نشان داد که اسانس ریشه گیاه مارچوبه ایرانی در موش های سوری نر، دارای اثرات ضد دردی و ضد التهابی است و سمیتی ندارد.

مطالعات بیشتری برای تایید تاثیرات ضد التهابی و ضد دردی این گیاه مورد نیاز است.

در انجام این مطالعه، علیرضا فلاح زاده؛ پژوهشگر مرکز تحقیقات سلولی مولکولی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج و سعید محمدی از گروه زیست شناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات مشارکت داشتند.

یافته های این مطالعه، مردادماه سالجاری به صورت مقاله علمی با عنوان «بررسی اثرات ضد دردی، ضد التهابی و سمیت حاد اسانس گیاه مارچوبه ایرانی در موش سوری نر» در دوماه نامه کومش؛ مجله علمی پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی سمنان انتشار یافته است.




1400/06/16
11:20:28
5.0 / 5
927
تگهای خبر: پژوهش , پژوهشگران , پژوهشی , دانشگاه
این مطلب نئوپدیا را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۱
NeoPedia