NeoPedia
وزیر بهداشت در دیدار با معاون تحقیقات:

منتظر به نتیجه رسیدن تحقیقات کووید-۱۹ هستم

منتظر به نتیجه رسیدن تحقیقات کووید-۱۹ هستم

وزیر بهداشت، بیست روز بعد از انتصاب خود در جلسه ای با معاون تحقیقات و فناوری این وزارتخانه ملاقات و گفتگو کرد که باتوجه به وضعیت کشور در ایام همه گیری کرونا و شرایطی که واکسن های داخلی را با دشواری های گوناگون مواجه کرده، وزیر بهداشت دولت جدید نیز اصرار کرد که منتظر به نتیجه رسیدن تحقیقات کووید-19 است.



به گزارش نئوپدیا به نقل از ایسنا، روز گذشته نخستین جلسه وزیر بهداشت با معاونت تحقیقات و فناوری و مدیران این حوزه اجرا شد. در این نشست دکتر عین اللهی به ساماندهی و تقویت پرونده الکترونیک سلامت جهت جمع آوری داده های نظام سلامت، لزوم اعتباربخشی و ارزیابی مراکز تحقیقیاتی و ماموریت گرایی و تقویت پارک ها علمی و فناوری و شرکت های دانش بنیان اصرار کرد.

وزیر بهداشت عنوان نمود که معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت باید نقش ستادی و سیاستگذاری داشته باشد و بازوی اجرائی آن دانشگاه های علوم پزشکی باشند.

عین اللهی همین طور به این نکته اشاره نمود که منتظر به نتیجه رسیدن تحقیقات کووید-۱۹ است تا به سوالات گوناگون این حوزه پاسخ داده شود.

به نظر می رسد که منظور وزیر بهداشت از نتیجه تحقیقات کووید-۱۹، مطالعه «مراقبت فعال عوارض واکسن های رایج مورد استفاده در کشور» باشد. این مطالعه با سفارش و حمایت معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، در حال انجام می باشد و نتایج میانی آن مدتی پیش توسط دکتر جهانپور؛ رئیس سابق مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، اعلام گردید. در گزارش این مطالعه عنوان شده است که اثربخشی واکسن ها در پیش گیری از بستری ناشی از مبتلاشدن به کووید ۱۹ معادل ۸۸.۶ درصد محاسبه شده است. نتایج تکمیلی و گزارش کارایی واکسیناسیون در کشور با به انتها رسیدن این مطالعه، اعلام خواهد شد.

دیدار با معاونت تحقیقات حدود ۲۰ روز بعد از سکان داری دکتر عین اللهی در وزارت بهداشت اتفاق افتاده است؛ در صورتیکه در همان روزهای ابتدایی بعد از جلسه رای اعتماد به وزیران، وزیر بهداشت با معاونین بهداشت و درمان وزارت بهداشت دیدار داشته است. اهمیت حوزه تحقیقات، بعنوان شالوده و بنیان تصمیم گیری ها و سیاستگذاری های علمی و مبتنی بر دانش، بر هیچ کس پوشیده نیست و توجه به این حوزه می تواند بیان گر رویکرد مسئولین به روش علمی و تصمیم گیری های مبتنی بر شواهد باشد.

مرگ ومیر ناشی از کووید-۱۹ مدت هاست که سه رقمی باقی مانده و این همه گیری که بیش از 20 ماه ادامه یافته، سلامت روحی، جسمی مردم را به خطر انداخته و مشکلات مختلفی به وجود آورده است. در این زمانه که اطلاعات غلط و گمراه کننده و شایعات بیش تر از داده های درست و دقیق درحال گردش است، مردم می خواهند بدانند که وضعیت این همه گیری به کجا می رسد؟ کی باید منتظر اختتام این بیماری باشیم؟ کی روال زندگی به شرایط عادی بر می گردد؟ آیا واکسن ایرانی که مدت ها وعده داده شده، به شکل گسترده به دست مردم خواهد رسید؟ آیا مطالعات هشت واکسن ایرانی کرونا که با جذب سرمایه مالی و معنوی مردم توسعه پیدا کرده اند، از نظر علمی قابل تایید، خواهند بود؟ کدام نهادها بر روند انجام این تحقیقات نظارت دارند؟ مردم می خواهند بدانند اثربخشی واکسن های وارداتی چقدر بوده؟ تزریق این واکسن ها چقدر توانسته از مرگ ومیر و بستری جلوگیری کند؟ چرا گزارش مدون و دقیقی از بررسی های انجام شده، منتشر نمی شود؟

حل این مشکلات و پاسخ گویی به این سوالات، جز بوسیله سرمایه گذاری ویژه برای حوزه تحقیقات ممکن نیست. البته تا حالا از طرف مسئولان و متولیان جدید هدف گذاری دقیق و چشم انداز مشخصی دراین زمینه اعلام نشده است.






1400/06/23
10:49:09
5.0 / 5
1034
این مطلب نئوپدیا را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۴
NeoPedia