NeoPedia
، وقتی علم اكتسابی نیست،

Copy، Paste زخمی كهنه بر تارك پژوهش های دانشجویی

Copy، Paste زخمی كهنه بر تارك پژوهش های دانشجویی

نئوپدیا: خرید و فروش متون علمی، از تحقیق های دانش آموزی گرفته تا پایان نامه تحصیلات تكمیلی، آفتی است كه شان علمی كشور را زیر سئوال برده است، آفتی كه هنوز راهكاری عملی و جدی برای درمان آن به كار بسته نشده است.


به گزارش نئوپدیا به نقل از ایسنا، در دنیای امروز، دانایی یكی از محورها و شاخص های اصلی پیشرفت و تعالی هر جامعه محسوب می شود. سنجش سطح دانایی به میزان تولید و مصرف اطلاعات و گسترش دانایی به دسترسی سریع و آسان به منابع علمی موثق وابسته است. دانسته های ما یا با مطالعه منابع اطلاعاتی موجود یا بنا به پژوهش هایی كه خود انجام می دهیم، به دست می آید.
پژوهش زیربنای پیشرفت و توسعه پایدار به حساب می آید كه نقشی اثرگذار بر تحول و شكوفایی یك جامعه دارد، برای اینكه پژوهشگران می توانند با نگاه موشكافانه خویش به بهبود شاخصه های تولید و اقتصاد كشور كمك كنند و بسترساز رشد علمی و فناوری شوند.
یكی از مراكز تأثیرگذاری كه در قرن بیست و یك می تواند روند توسعه كشور را شتاب بخشد، دانشگاه ها و دانشجویان هر كشور هستند. در دنیای امروز، دانشگاه ها بعنوان پرارزش ترین منابعی هستند كه جوامع برای پیشرفت و توسعه در اختیار دارند.
یكی از مواردی كه همواره با اختتام تحصیلات تكمیلی به گوش می رسد، تلاش دانشجویان برای نوشتن پایان نامه است، اما در اینكه این پایان نامه ها تا چه میزان برمبنای نیازسنجی استوار بوده یا گره ای از گره كور مشكلات جامعه را باز كنند، سخن بسیار است.
طی سال های اخیر درباره «كپی، پیست»، فروش پایان نامه و تقلبی بودن بعضی از پایان نامه ها حتی پایان نامه بعضی از مسئولان بسیار شنیده شده است. خرید و فروش متون علمی، از تحقیق های دانش آموزی گرفته تا پایان نامه تحصیلات تكمیلی، آفتی است كه شأن علمی كشور را زیر سوال برده است، آفتی كه هنوز راهكاری عملی و جدی برای درمان آن به كار بسته نشده است.

غفلت از پژوهش در مدارس، دلیل عمده ضعف در پژوهش
شاید یكی از عمده ترین دلیلهای ضعف دانشجویان در پژوهش و پایان نامه نویسی را بتوان در مدارس جستجو كرد، مدارسی كه دانش آموزانی پژوهنده تحویل جامعه دانشگاهی نداده اند.
برای توسعه پژوهش در آموزش و پرورش باید این فرهنگ را در دوره ابتدایی به وجود آورده و در دوره های تحصیلی بالاتر آنرا بسط و گسترش داد كه متأسفانه در دوره های ابتدایی جایگاه پژوهش خالی بوده و در كتب درسی مجالی برای پرداختن به آن پیش بینی نشده است.
آموزش و پرورش باید از نظامی پویا برخوردار باشد یا به عبارت دیگر علم و پژوهش در آن نهادینه شده و پژوهش دانش آموزی دانش آموزان جایگاه و موقعیت واقعی خودرا در نظام آموزشی باز یابد، اگر چنین شود حس كنجكاوی و اشتیاق به تحصیل در دانش آموزان تقویت می شود و استعدادهای بالقوه آنها به بالفعل تبدیل می شود؛ چراكه به فرموده مولای متقیان حضرت علی (ع) آموزش در كودكی همچون نقشی بر سنگ ماندگار است.
در همین رابطه، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد ابهر با اشاره به اینكه «كپی پیست» بودن پایان نامه ها یكی از معضلاتی است كه چند سالی است دانشگاه ها را رنج می دهد، می گوید: باید تلاش شود پایان نامه ها بر حسب نیازسنجی صورت گیرد.
كیان پهلوان افشار در ادامه با تاكید بر لزوم توجه به تحقیق و پژوهش و نهادینه شدن فرهنگ آن از مدارس، یادآور می شود: به سبب عدم توجه جدی به پژوهش در مدارس، بارها شاهد ضعف دانشجویان در نوشتن پژوهش و پایان نامه بوده ایم.
وی تصریح می كند: تقلبی بودن یا «كپی پیست» بودن پایان نامه ها یك سوژه كشوری بوده و مختص به استان یا دانشگاه خاصی نیست، پس حل این مشكل نیازمند لطمه شناسی است.
این مسئول با تاكید بر لزوم تعامل صنعت با دانشگاه، خاطرنشان می كند: در میان پایان نامه های دانشجویی شاهد پایان نامه های خوب و كاربردی باز هستیم كه به سبب عدم تعامل دانشگاه با صنعت، در حال خاك خوردن است.
گزارش از: زهرا فتحی خبرنگار ایسنا (منطقه زنجان)




1397/12/20
15:04:04
5.0 / 5
4652
تگهای خبر: پژوهش , پژوهشگران , تقویت , تولید
این مطلب نئوپدیا را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۳
NeoPedia