NeoPedia

طراحی روشی برای تشخیص اختلال اوتیسم

طراحی روشی برای تشخیص اختلال اوتیسم

به گزارش نئوپدیا پژوهشگران روشی طراحی کردند که با استفاده از بررسی تصاویر مغزی می تواند بیماری اوتیسم را تشخیص دهد.



به گزارش نئوپدیا به نقل از ایسنا، در حال حاضر روش تشخیصی کمی و هوشمند برای بیماری اوتیسم وجود ندارد. بنا بر این طراحی یک سیستم تشخیص خودکار اختلال اوتیسم با قدرت محاسباتی بالا، می تواند به پزشک کمک کرده و از خطاهای احتمالی فردی پیشگیری کند.

به همین دلیل پژوهشگران به دنبال یک پروتکل تشخیصی هستند که بتواند از راه تصاویر ساختاری و عملکردی مغز، اختلال اوتیسم را شناسایی کند.

تشخیص با بهره گیری از تصاویر ساختاری و عملکردی مغز، کمک می نماید تا بهترین روش درمانی برای فرد گرفتار اوتیسم انتخاب گردد. چون که درمان های تخصصی می توانند بر پایه ی درمان بخش های صدمه دیده ی مغز باشند و تصاویر عملکردی مغز، می توانند این بخش ها را به ما نشان دهند. مانند سایر بیماری ها و اختلالات، این اختلال هم در افراد گوناگون، به شکل متفاوتی بروز می کند و درنتیجه پروتکل درمانی مورداستفاده برای افراد مختلف هم متفاوت می باشد.

بر همین اساس پژوهشگران دانشگاه علوم پزشکی مشهد با انجام یک مطالعه به بررسی نواحی صدمه دیده مغز پرداختند تا بتوانند درمان را برای هر بیماری اختصاصی کنند. شاخصهای بالینی این اختلال، با نواحی صدمه دیده مغز مرتبط می باشد و هر یک از شاخصهای بالینی در ارتباط با یکی از نشانه های اختلال اوتیسم مانند اختلال در تکلم، مهارت های اجتماعی و... هستند. بنا بر این بررسی تصاویر مغزی هر فرد، می تواند اطلاعات خوبی در مورد پیشبینی شاخصهای بالینی فرد و شدت نشانه های مختلف او، در اختیار متخصصان قرار دهد.

یافته های این مطالعه نشان داد که نواحی از مغز که در رابطه با مشخصه های بالینی اختلال طیف اوتیسم هستند مانند نواحی در ارتباط با گفتار، احساسات و...، در این اختلال صدمه می بینند. همینطور تشخیص هوشمند این اختلال با سیستم های طراحی کامپیوتری منجر به تشخیص صحیح و سریع آن می شود.

از آن جا که تشخیص افتراقی اختلال طیف اوتیسم، از سایر اختلالات روان شناختی در آزمون های بالینی، دشوار است، نتایج این تحقیق می تواند این مشکل را حل کند. همینطور تشخیص هوشمند اوتیسم به صورت چشم گیری، سودمند خواهد بود و می تواند هزینه ها را هم تا حد زیادی کم کند.

به گفته پژوهشگران این تحقیق؛ با بهره گیری از نتایج این مطالعه میتوان پیشبینی شاخصهای بالینی اختلال طیف اوتیسم را با بهره گیری از تصویربرداری های مغزی انجام داد. هم چنین میتوان به تشخیص صحیح و زودهنگام این اختلال دست یافت. علاوه بر این موارد، با بهره گیری از اطلاعات به دست آمده از تصویربرداری های مغزی میتوان به درمان افراد اوتیستیک بر مبنای نواحی صدمه دیده مغزی آنها کمک کرد و درمان را بر مبنای شخص برنامه ریزی کرد.

نتایج این پروژه تحقیقاتی با عنوان «تشخیص اختلال طیف اوتیسم و پیشبینی شاخصهای بالینی آن به کمک تصاویر ساختاری (sMRI) و عملکردی حالت استراحت مغز (rs-fMRI) با بهره گیری از سیستم بینایی ماشین» در پایگاه نتایج پژوهش های سلامت کشور انتشار یافته و هدی زارع از دانشگاه علوم پزشکی مشهد مجری اصلی این طرح پژوهشی بوده است.





1400/08/11
08:40:31
5.0 / 5
853
این مطلب نئوپدیا را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۴
NeoPedia