NeoPedia
در یك مطالعه بررسی شد

تأثیر مواد غذایی در ابتلاء به سرطان پستان

تأثیر مواد غذایی در ابتلاء به سرطان پستان

نئوپدیا: پژوهشگران دانشگاه علوم پزشکی شیراز با انجام یک مطالعه مروری، ارتباط بین گروههای غذایی و مبتلا شدن به سرطان پستان را بررسی کردند.



به گزارش نئوپدیا به نقل از ایسنا، سرطان پستان رایج ترین سرطان و علت اصلی مرگ ناشی از سرطان در میان زنان است. عوامل گوناگونی در بروز این نوع سرطان دخیل هستند که از بین عوامل مختلف؛ مواردی مانند فعالیت فیزیکی، مصرف الکل، هورمون درمانی، سابقه بارداری، تغذیه و... قابل تغییرند.

پژوهشگران دانشگاه علوم پزشکی شیراز با انجام یک مطالعه مروری سیستماتیک و متاآنالیز ارتباط بین گروههای غذایی و سرطان پستان را مورد بررسی قرار دادند.

نتایج این پژوهش نشان داد که مصرف میوه و سبزیجات، پنیر و سویا با خطر مبتلا شدن به سرطان پستان ارتباط معکوس دارد. به صورتی که مصرف بیشتر میوه و سبزیجات و پنیر و سویا سبب کاهش خطر مبتلا شدن به این سرطان می شود. همینطور مشخص شد که مصرف گوشت قرمز و گوشت فرآوری شده، ارتباط مستقیمی با خطر مبتلا شدن به سرطان پستان داشت.

به علاوه بررسی های این مطالعه از آن حکایت می کند که مصرف شیر با ابتلای به سرطان پستان، یک ارتباط غیر خطی دارد. به این صورت که مصرف شیر تا میزان ۴۵۰ میلی لیتر در روز با افزایش ریسک سرطان پستان، مرتبط نبود ولی مصرف مقادیر بالاتر از این میزان، می تواند خطر این سرطان را افزایش دهد.

به گفته پژوهشگران این مطالعه؛ قدرت این یافته ها بر مبنای مقیاس درجه بندی NutriGrade، متوسط بود و اطمینان متوسطی در مورد این یافته ها وجود دارد.

نتایج این پروژه تحقیقاتی با عنوان « ارتباط بین گروههای غذایی و سرطان سینه: مرور سیستماتیک و متاآنالیز دوز ریسپانس مطالعات آینده نگر» در پایگاه نتایج پژوهش های سلامت کشور انتشار یافته و اسماء کاظمی، مرضیه اکبر زاده، سپیده سلطانی و رضا براتی؛ پژوهشگران دانشگاه علوم پزشکی شیراز، در انجام این طرح تحقیقاتی مشارکت داشتند.






1400/08/20
21:24:25
5.0 / 5
249
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۳
NeoPedia