NeoPedia

کاهش بیش از ۳۳ درصدی تعداد مؤسسات ایرانی در رتبه بندی وبومتریکس

کاهش بیش از ۳۳ درصدی تعداد مؤسسات ایرانی در رتبه بندی وبومتریکس

نئوپدیا: بررسی روند سالانه تعداد دانشگاه ها و مؤسسات ایرانی حاضر در نظام رتبه بندی وبومتریکس حاکی از آنست که تعداد این مؤسسات از 694 مؤسسه به 462 مؤسسه رسیده است.



به گزارش نئوپدیا به نقل از ایسنا، بر اساس آخرین ویرایش رتبه بندی «وبومتریکس» (یا رتبه بندی وب دانشگاه ها) در سال ۲۰۲۲ میلادی، ۴۶۲ مؤسسه ایرانی در فهرست ۳۰ هزار مؤسسه ای این نظام رتبه بندی حضور دارند. این در حالیست که برمبنای آمار اعلامی از طرف سامانه نما درباب روند سالانه رتبه بندی وبومتریکس؛ در آمار پیشین این نظام رتبه بندی، ۶۹۴ مؤسسه حضور داشتند. بررسی روند سالانه تعداد دانشگاه ها و مؤسسات ایرانی حاضر در نظام رتبه بندی وبومتریکس حاکی از آنست که تعداد این مؤسسات نسبت به آمار پیشین اعلامی، بیش از ۳۳ درصد کاهش داشته است.


بنابر اعلام روابط عمومی پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران؛ «دانشگاه تهران» مؤسسه برتر ایرانی است که در این سیاهه در رتبه ۲۹۵ جهان و نخست ملی جای گرفته است. بعد از این، دانشگاه های «علوم پزشکی تهران»، «علوم پزشکی شهید بهشتی»، «صنعتی شریف»، «صنعتی امیرکبیر»، «تربیت مدرس»، «علوم پزشکی تبریز»، «علم و صنعت ایران»، «علوم پزشکی اصفهان» و «فردوسی مشهد» در رتبه های دوم تا دهم ملی هستند.

هدف کلیدی از انتشار «وبومتریکس»، نه فقط رتبه بندی وبگاه ها، بلکه بهبود انتشارات وبی است. لابراتوار «سایبرمتریکس» سالانه دو ویرایش از نظام «وبومتریکس» در ماه های ژانویه و جولای منتشر می کند. پشتیبانی از دسترسی آزاد، دسترسی الکترونیکی به انتشارات علمی و دسترسی به دیگر منابع دانشگاهی از اولین هدف های این نظام رتبه بندی است. تأثیر (یا مشاهده پذیری)، دسترسی (یا شفافیت/ باز بودن) و سرآمدی (پژوهش) سنجه هایی هستند که «وبومتریکس» برای ارزیابی وبگاه مؤسسه ها به کار می برد.

در جدول یک، رتبه ملی و جهانی ۱۰ مؤسسه برتر ایرانی و رتبه جهانی آنها در سنجه های مختلف این نظام رتبه بندی گزارش شده است. سیاهه همه مؤسسه های ایرانی با جایگاهی که به دست آورده اند نیز در پایگاه پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران دردسترس است.



بر پایه گزارش رتبه بندی «وبومتریکس» در ژوئیه ۲۰۲۲ میلادی، «Harvard University» با بیشترین امتیاز پیشگام است و بعد از آن «Stanford University»، «MIT»، «University of Oxford»، «University of California Berkeley»، «University of Michigan»، «University of Washington»، «Cornell University»، «Columbia University NY»، و «Johns Hopkins University» در جایگاه دوم تا دهم هستند.




1401/05/21
15:20:13
5.0 / 5
422
تگهای خبر: الكترونیك , پژوهش , دانشگاه , صنعت
این مطلب نئوپدیا را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۲
NeoPedia