NeoPedia

نانوزیست ماده ای برای كاهش عفونت در سوندها تولید شد

نانوزیست ماده ای برای كاهش عفونت در سوندها تولید شد

به گزارش نئوپدیا سوندهای ادرار یكی از عوامل عفونت زا در بیمارستان هستند، برای حل این مشكل نانوزیست ماده ای ساخته شده كه می تواند چهار برابر مؤثرتر از تركیبات آنتی باكتریال رایج عمل كند.



به گزارش نئوپدیا به نقل از ستاد توسعه فناوری نانو، نانوزیست ماده ای ساخته شده كه می تواند چهار برابر مؤثرتر از تركیبات آنتی باكتریال رایج مانع از عفونت های میكروبی شود. پژوهشگران هندی این پروژه نشان دادند كه با استفاده از این نانوزیست ماده جدید می توان خطر عفونت های میكروبی را در ایمپلنت های پزشكی نظیر سوندهای ادرار كم كرد.
مطالعاتی كه قبل از این انجام شده نشان داده است كه ۷۰ تا ۸۰ درصد از عفونت های بیمارستانی مربوط به استفاده از سوندهای ادرار است. برپایه این تحقیق، زمانی كه سوند از راه مجاری ادرار وارد مثانه می شود احتمال ایجاد عفونت به وجود می آید به صورتی كه استفاده از این سوندها در هر روز شانس عفونت را بین ۳ تا ۷ درصد بالا می برد. در واقع استفاده از سوندهای ادرار به علت احتمال ایجاد عفونت و مشكلات پیچیده می تواند هزینه های بیشتری را به بیمار تحمیل كند.
در این پژوهش جدید، دانشمندان مؤسسه فناوری شیمیایی هند موفق به سنتز نانوذرات سیلیكای مزوحفره ای شدند كه با عامل دار كردن آن می تواند خواص آنتی باكتریال داشته باشد. یافته های این گروه نشان داد كه این ماده جدید چهار برابر مؤثرتر از فنازین كربوكسامید است. حفره های موجود در این ماده قطری بین ۲ تا ۵۰ نانومتر دارد.
نتایج این پروژه در چارچوب مقاله ای در نشریه Scientific Reports به چاپ رسیده است.
میكروب ها و عوامل بیماری زا معمولاً به صورت زیست فیلم روی سطح سوندهای ادرار قرار می گیرند كه باعث عفونت در بدن می شوند. بعضی از این عوامل بیماری زا نظیر Candida albicans با تشكیل زیست فیلم به سرعت رشد كرده و نسبت به داروها مقاوم می شوند ازاین رو این دسته از قارچ ها عامل ۳۰ درصد از مرگ و میر بیماران در عفونت های ادراری هستند.
این گروه تحقیقاتی برای مقابله با این نوع زیست فیلم مبادرت به سنتز این ماده جدید كردند كه می تواند نقش مؤثری در نجات جان بیماران داشته باشد.
دانشمندان به دنبال روش های مختلفی نظیر رهایش كنترل شده دارو هستند تا با استفاده از این روش ها میزان عفونت را در ایمپلنت های بیمارستانی كاهش دهند.

1398/04/09
01:27:34
5.0 / 5
4323
تگهای خبر: پژوهش , پژوهشگران , تولید , فناوری
این مطلب نئوپدیا را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۲
NeoPedia