NeoPedia
به بهانه روز جهانی غذا مطرح شد

۸۲۰ میلیون گرسنه در دنیا، چگونه گرسنگی را ریشه كن كنیم؟

۸۲۰ میلیون گرسنه در دنیا، چگونه گرسنگی را ریشه كن كنیم؟

به گزارش نئوپدیا سرپرست انستیتو تحقیقات تغدیه ای و صنایع غذایی كشور با اشاره به اینكه ˮریشه كنی گرسنگیˮ بعنوان نخستین آرمان اهداف توسعه پایدار، مانند دیگر آرمان های اهداف توسعه پایدار، اثرگذار و در عین حال اثرپذیر از دیگر مؤلفه های توسعه است، عنوان كرد: ازاین رو، ریشه كنی فقر، پوشش همگانی سلامت، حفاظت از محیط زیست، ریشه كنی بی سوادی و تولید و مصرف مسؤولانه همچون اهدافی هستند كه باید برای دستیابی به هدف ریشه كنی گرسنگی مد نظر قرار گیرند.


به گزارش نئوپدیا به نقل از ایسنا، دكتر سیدجلال الدین میرزای رزاز در پیامی كه به بهانه روز جهانی غذا در اختیار ایسنا گذاشته، آورده است: «شعار امسال سازمان خواربار و كشاورزی ملل متحد (فائو) حاكی از دغدغه ای جهانی است كه گویا تمامی تلاش های قرن گذشته برای ریشه كنی گرسنگی را تا به امروز ناكام می انگارد.
الان بیشتر از ۸۲۰ میلیون نفر در جهان گرفتار گرسنگی بوده و از دریافت حداقل كالری محرومند. این در شرایطی است كه در خلال دهه های گذشته آمار اضافه وزن و چاقی با شیب بسیار تندی رو به افزایش گذاشته و جهان، در كنار دغدغه رفع گرسنگی، توأمان درگیر بیماری های مزمن ناشی از چاقی و اضافه وزن است. گویی آنچه طی قرن گذشته برای افزایش تولید مواد غذایی و رفع گرسنگی انجام شده است، بیشتر از آنچه ما را به آرمان ریشه كنی گرسنگی رسانده باشد، به افزایش چاقی، ضایعات بالای مواد غذایی و تغییرات اقلیمی سوق داده است. ازاین رو لازم است یك خرق عادت جدی در نظام غذا و تغذیه جهانی رخ دهد.
شعار "رژیم غذایی سالم برای ریشه كنی گرسنگی" كه امسال بعنوان شعار روز جهانی غذا معرفی شده است، علاوه بر آنچه دسترسی به غذا و كالری كافی را بعنوان یك اصل لازم برای رفع گرسنگی معرفی می كند، اما در عین حال آنرا كافی ندانسته و امنیت تغذیه ای و تأمین مواد مغذی كافی را بعنوان جنبه ای لازم و ضروری برای دستیابی به آرمان ریشه كنی گرسنگی قلمداد می كند.
دستیابی به این هدف لاجرم تنها وظیفه سازمان ها و نهادهای دولتی، غیردولتی و فراملیتی نیست و تمامی شهروندان كره زمین در این راه مسؤول هستند.
رئیس انجمن تغذیه ایران در این پیام، با اشاره به اینكه دستیابی به "ریشه كنی گرسنگی" جوانب و دغدغه های دیگری هم دارد كه الزاماً مواجهه با آنها از منظر حوزه غذا و تغذیه امكان پذیر نیست، آورده است: « گسترش فعالیت های صنعتی كه افزایش تولید دی اكسیدكربن و گرمایش زمین را به دنبال داشته است، تغییرات بسیار شگرفی بر زیست بوم ها به همراه داشته و از ظرفیت افزایش تولید غذا برای جمعیت رو به رشد جهان كاسته است.
بعلاوه اتلاف و ضایعات مواد غذایی كه بیشتر از ۳۰ درصد كل مواد غذایی را به هدر می دهد، ضربه ای جدی به نهاده های تولید و منابع طبیعی بر جای می گذارد و درصدی قابل توجه از كل گازهای گلخانه ای مسبب گرمایش زمین را به محیط منتشر می كند. ازاین رو حوزه های گوناگونی از صنعت گرفته تا شهروندان، برای دستیابی به ریشه كنی گرسنگی دخیل هستند كه اقدامات امروز آنها بر آنچه در آینده در انتظار ماست اثر گذار است.»




منبع:

1398/07/23
15:36:55
5.0 / 5
5027
تگهای خبر: تولید , صنعت , مواد غذایی
این مطلب نئوپدیا را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۱
NeoPedia