NeoPedia

اعلام جزییات برگزاری آزمون دکتری پژوهشگاه حوزه و دانشگاه

اعلام جزییات برگزاری آزمون دکتری پژوهشگاه حوزه و دانشگاه

نئوپدیا: پژوهشگاه حوزه و دانشگاه اعلام نموده است که برای سال تحصیلی 1402-1403، بوسیله برگزاری آزمون اختصاصی در 5 گروه جامعه ‎شناسی، روانشناسی، مدیریت، اقتصاد و تعلیم و تربیت بوسیله برگزاری آزمون اختصاصی دکتری، دانشجو جذب می کند.


به گزارش نئوپدیا به نقل از ایسنا، حفیظ الله فولادی مدیر آموزش و تحصیلات تکمیلی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه در ارتباط با جذب دانشجوی دکتری در سال تحصیلی ۱۴۰۲-۱۴۰۳ بیان کرد: پژوهشگاه حوزه و دانشگاه در ۶ رشته مجوز قطعی برگزاری تحصیلات تکمیلی در مقطع دکتری را داراست و هر ساله برحسب نیاز گروههای پژوهشی با شورای گسترش آموزش عالی رایزنی شده و مجوز برگزاری دوره را در سال تحصیلی مورد نظر گرفتن می نماییم.
وی اظهار داشت: در سال تحصیلی ۱۴۰۳- ۱۴۰۲، ۵ گروه دارای مجوز پژوهشگاه درخواست مجوز برگزاری دوره دکتری کردند که این گروه ها عبارتند از گروه جامعه شناسی(گرایش فرهنگی)، روان شناسی، مدیریت دولتی(رفتار سازمانی)، اقتصاد(اقتصاد اسلامی) و تعلیم و تربیت(فلسفه تعلیم و تربیت). از این بین تنها در گروه روانشناسی به سبب نیاز به حضور متخصصان خانم در مباحث مشاوره و روانشناسی خانواده، برای بانوان نیز دوره برگزار می گردد اما در سایر گروه ها پذیرش منحصراً مختص آقایان است.
فولادی افزود: این آزمون تخصصی تنها به طلاب اختصاص دارد و افراد پذیرفته شده بعد از گزینش نهایی برای ابلاغ به سازمان سنجش، باید دارای کد طلبگی باشند.
مدیر آموزش و تحصیلات تکمیلی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه تاکید کرد: رویکرد پژوهشگاه حوزه و دانشگاه این است که داوطلبان این آزمون فقط با سابقه علوم حوزوی محض وارد دوره دکتری نشوند و در دوره کارشناسی یا کارشناسی ارشد خود در رشته تخصصی مورد نظر تحصیل کرده باشند، برای اینکه در صورت نداشتن تحصیلات زمینه ای، انتقال واحدهای آموزشی در دوره دکتری با پیش نیازها، جبران کننده خلا موجود نیست.
وی اشاره کرد: بواسطه این که پژوهشگاه حوزه و دانشگاه تنها مجموعه دولتی در مراکز پژوهشی قم است که دارای مجوز برگزاری دوره های تحصیلات تکمیلی است و از بودجه پژوهش برای این دوره ها صرف می شود، از سال ۱۴۰۰ به بعد، برخی از پذیرفته شدگان به عنوان دانشجوی نوبت دوم و با پرداخت شهریه جذب می شوند که البته این شهریه حداقلی بوده و نسبت به مراکز دیگر کمتر است.
فولادی اظهار داشت: نظر به پژوهشی بودن مجموعه پژوهشگاه حوزه و دانشگاه و تاکید بر انتقال تجارب علمی و تحقیقی گروههای علمی به دانشجویان، رویکرد ما این است که توجه اساتید در ارزشیابی به گرفتن مقاله و کارهای علمی و سنجش توان تحقیقی دانشجو باشد و فقط به برگزاری آزمون اکتفا نکنند.
مدیر آموزش و تحصیلات تکمیلی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه در ارتباط با زمان برگزاری آزمون عنوان کرد: باتوجه به اختصاصی و تشریحی بودن آزمون و نیز مصادف شدن اواسط شهریورماه با ایام اربعین حسینی، احیانا برگزاری آزمون به اواخر شهریور و تشکیل و شروع دوره ها به اواخر مهرماه موکول گردد.
وی با اعلان اینکه آزمون کتبی حدود ۶۰ درصد ارزشیابی نهایی هر داوطلب را شامل می شود، اظهار داشت: ۴۰ درصد مابقی نمره ارزشیابی در پروسه مصاحبه منظور خواهد شد، یعنی حدود دو برابر ظرفیت پذیرش از داوطلبینی که امتیازات بالا را در آزمون کسب کنند، دعوت به مصاحبه علمی می شوند و سوابق تحصیلی، پایان نامه دوره کارشناسی ارشد و رزومه علمی داوطلب مانند مقالات و آثار کتبی وی مورد بررسی قرار می گیرد.
به گزارش روابط عمومی وزارت علوم و بر اساس اعلام پژوهشگاه حوزه و دانشگاه، در هر رشته پذیرش نهایی ۴ نفر خواهد بود.
فولادی در آخر در ارتباط با شروع پروسه اجرائی آزمون اظهار داشت: پس از تأیید سازمان سنجش، از اواسط اردیبهشت ماه پروسه اطلاع رسانی و ثبت نام جهت شرکت در آزمون شروع خواهد شد.




منبع:

1402/02/04
05:15:27
5.0 / 5
328
تگهای خبر: آموزش , پژوهش , پژوهشی , دانشگاه
این مطلب نئوپدیا را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۳
NeoPedia