NeoPedia
معاون جهاد دانشگاهی خبرداد؛

رونمایی از ۴ پروژه فناورانه جهاد دانشگاهی هفته آتی

رونمایی از ۴ پروژه فناورانه جهاد دانشگاهی هفته آتی

نئوپدیا: معاون پژوهش و فناوری جهاد دانشگاهی از رونمایی چهار طرح جهاد دانشگاهی در روز 16 مرداد مصادف با چهل و سومین سالگرد تشکیل این نهاد خبرداد.



به گزارش نئوپدیا به نقل از مهر، دکتر یعقوب فتح الهی معاون پژوهش وفناوری جهادانشگاهی بامداد امروز در نشست خبری رییس جهاد دانشگاهی و سایر مسئولان این نهاد به مناسبت چهل و سومین سالگرد تشکیل جهاد دانشگاهی اظهار داشت: برنامه پژوهش و فناوری جهاد در قالب شبکه برنامه، طرح های فناورانه و طرح های پیش ران در عرصه علوم انسانی، علوم اجتماعی، هنر، فنی مهندسی، علوم پایه، کشاورزی، منابع طبیعی و پزشکی و سلامت مدیریت می شود.
وی افزود: همکاران ما در حوزه های امنیت غذایی، امنیت آب، جوانی جمعیت، پزشکی بازساختی، گیاهان دارویی، علوم و فناوری های نوپدید، علوم و فناوری های شناختی، علوم و فناوری های تولیدمثل، و … با مجاهدت و ایثار به پژوهش و فناوری می پردازند.
معاون پژوهش و فناوری افزود: در روز مراسم سالگرد جهاد هم از چهار عنوان طرح که قسمتی از نیازهای مملکت را برطرف می کند رونمایی می شود، یک مورد کیت تشخیص و پایش بیماری صعب العلاج سرطان است. این طر از آنجایی مهمست که سلول های سرطانی اگر از بافت آلوده به گردش خون راه پیدا کنند و به سایر بافت ها منتشر شوند، حدودا علاج این بیماری خیلی مشکل خواهد بود.
وی اضافه کرد: اگر ما بتوانیم بمحض ورود این سلول ها به گردش خون، آنها را شناسایی نماییم، می توانیم به روش مؤثری این بیماری را معالجه نماییم، کیت تشخیص این بیماری توسط یکی از پژوهشکده های جهاد طراحی و تولید شده است و جمهوری اسلامی به این فناوری مجهز شده است.
معاون پژوهش و فناوری جهادانشگاهی افزود: در عرصه سلول های بنیادی، سلول خاصی را از یک بافت در پژوهشگاه رویان جدا و خالص کرده و توانسته اند آنرا کشت داده و بصورت یک گروه سلولی همگن درآوردند. کاربرد این طرح در درمان ضایعات سلولی در بدن است این سلول می تواند به انواع مختلف سلول های مورد نیاز بدن تمایز پیدا کند، اگر این سلول را بتوانیم در شرایطی قرار دهیم، می توانیم آنرا به سلول عضلانی یا سلول عصبی تبدیل نماییم.
وی اضافه کرد: این فناوری در بیماریهای پوستی و عصبی و عضلانی کاربرد دارد و مجوز ورود آن نیز به عرصه کاربردهای پزشکی از وزارت بهداشت گرفتن شده است.
وی با اشاره به سومین پروژه ای که مقرر است توسط جهاد دانشگاهی رونمایی شود، اظهار داشت: یک کاری در عرصه صنایع فولاد در واحد شریف جهاد انجام شده که بازیافت اسید، از اسید سوخته در این صنعت است.
وی افزود: وقتی ورق های فولادی در کارخانه ایجاد می شود، سطح ورق براق و پاک نیست با یک پروسه اسید شویی تمیز می شود بدین سبب اسید سوخته ایجاد می شود که این دوستان توانستند اسید سوخته را بازیابی کرده و باردیگر بهره گیرند و فناوری بسیار خوبی است.
معاون پژوهش و فناوری جهادانشگاهی اضافه کرد: چهارمین پروژه ای که رونمایی خواهد شد در عرصه آی تی و ارتباط کاربران با شبکه های آی تی است. جهاد آنتن های مربوط به نسل پنجم را طراحی نموده و بعد از ساخت به اپراتورهای این طرح تحویل خواهد داد این چهار پروژه گل چینی از کارهایی بسیار مهمی است که در جهاد به انجام می رسد.
وی افزود: همین طور کارهای دیگری نیز در معاونت پژوهشی جدیداً انجام شده است که در عرصه جذب، حفظ و نگاه داشت نخبگان است بدین سبب «آئین نامه حق التحقیق» تدوین شده که پس از تصویب به تمام بخش های جهاد ابلاغ گردیده است.
معاون پژوهش وفناوری جهادانشگاهی اضافه کرد: همین طور «آئین نامه پسا دکترا» برای ورود دانش آموختگان دکترای کشور به پروژه های بسیار بزرگ جهاد در هیئت امنا مصوب شد و ابلاغ می شود. از طرف دیگر ورود دانش آموختگان و اعضای هیئت علمی جوان در قالب فرصت مطالعاتی صنعتی به پروژه های صنعتی جهاد هموار شده است.


منبع:

1402/05/11
08:37:45
5.0 / 5
264
تگهای خبر: پژوهش , پژوهشی , تولید , دانشگاه
این مطلب نئوپدیا را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۵
NeoPedia