NeoPedia
رییس دانشگاه تهران خبر داد؛

راه اندازی پردیس های علم و فناوری دانشگاه تهران در ۶ نقطه کشور

راه اندازی پردیس های علم و فناوری دانشگاه تهران در ۶ نقطه کشور

نئوپدیا: رییس دانشگاه تهران از پیگیری راه اندازی پردیس های علم و فناوری دانشگاه تهران در شش نقطه کشور آگاهی داد.



به گزارش نئوپدیا به نقل از دانشگاه تهران، دکتر سید محمد مقیمی در مراسم بهره برداری از طرح های توسعه ای پردیس علم و فناوری شهید چمران دانشگاه تهران در جوار شهرک های صنعتی اشتهارد، با اعلان اینکه تکمیل پروژه های مربوط به آماده سازی این پردیس دانشگاهی جهت اجرای یک بسته آموزشی و فرهنگی در قالب دوره های مهارت ورزی دانشجویان دانشگاه تهران با مشارکت و همکاری بین بخشی به ثمر نشست، بیان داشت: به طور معمول پروژه ها در دانشگاه، تک بخشی است و البته اداره کل پشتیبانی و طرح های عمرانی هم در کنار پروژه قرار می گیرد؛ اما در حوزه پروژه های پردیس علم و فناوری شهید چمران، همه معاونت های دانشگاه تهران و نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه تهران و بطور کلی همه بخش ها مشارکت داشتند و این حلاوت و شیرینی کار را بیشتر می کند.
وی با اشاره به تأسیس و راه اندازی چندین پردیس علم و فناوری دانشگاه تهران در نقاط مختلف ایران، پردیس های علم و فناوری را حلقه ای واسط بین دانشگاه و صنعت عنوان نمود و اظهار داشت: این واسطه گری و نهادسازی برای ایجاد و تسهیل این ارتباط هم از نظر استقرار شرکت های دانش بنیان و واحدهای فناور در پردیس های علم و فناوری دانشگاه و هم از جهت اجرای دوره های مهارت ورزی دانشجویان در این پردیس ها در دستور کار قرار دارد. کارهای فرهنگی و ورزشی دانشجویان در طول دوره اقامت شبانه روزی که در پردیس علم و فناوری تجربه می کنند و همین طور اجرای آموزش های حرفه ای و کاربردی برای شرکتها و سازمان های همجوار پردیس های علم و فناوری از دیگر ماموریت های این پردیس ها است.
دکتر مقیمی با تقدیر از پیگیری های دکتر علی اسدی رییس پارک علم و فناوری دانشگاه تهران و سایر دست اندرکاران ستادی و استانی برای آماده سازی پردیس علم و فناوری شهید چمران، بیان داشت: این مجموعه ازطریق یک خیر نیک اندیش برای تربیت جوانان اهدا شده بود و در اختیار سازمان فنی وحرفه ای قرار گرفته بود، ولی از ظرفیت این مجموعه استفاده چندانی نمی شد، که با اقدام قابل تقدیر مدیران ارشد وزارت کار و سازمان فنی وحرفه ای کشور در اختیار دانشگاه تهران قرار گرفت. وقتی می بینیم یک خیر محترمی با یک امیدی مجموعه ای را اهدا کرده است ولی مجموعه رها می شود، بطوریکه تعدادی از ساختمان ها در شرف تخریب بود و غیر از یک ساختمان اداری که در مجموعه بود فعالیت خاصی در اینجا صورت نمی گرفت، وظیفه همه ماست که فارغ از مرزبندی سازمانی، از این سرمایه های باارزش در راستای خدمت به جامعه، استفاده بهینه به عمل آوریم که خوشبختانه در سایه توافق مبارک دانشگاه تهران با سازمان فنی وحرفه ای کشور این صورت گرفت و این مجموعه احیا شد.
رئیس دانشگاه تهران، از فضاهای فیزیکی و بناهایی که مجموعه هایی نظیر پردیس علم و فناوری شهید چمران در آنها مستقر می شوند، به عنوان یک سرمایه ملی نام برد و اشاره کرد: از این سرمایه ها در کشور زیاد داریم ولی رها شده اند؛ و رها شدن اینطور سرمایه ها مصداق حیف شدن سرمایه ها و مایه خسران است. حیف این است که سرمایه ها در امتداد ماموریت ها و ظرفیت هایی که برای آنها تعریف شده است استفاده نشوند و پس بابت همه این کارها و سرمایه هایی که تلف می شود و از بین می رود باید در آن دنیا پاسخگو باشیم، خصوصاً وقتی مجموعه اهدا شده از طرف خیرین، بلااستفاده بماند، خیرین دیگر هم با دیدن این موارد دیگر رغبتی برای انجام کار خیر نخواهند داشت. این در صورتی است که خیرین محترم توقعی از ما ندارند و هدف شان این است که کمک ها و قدمهای خیرخواهانه ایشان برای فرزندان این مرز و بوم استفاده گردد. پس انتظار می رود که سازمان های دیگر نیز امکاناتی که استفاده چندانی از آنها نمی کنند را همانند توافقی که میان دانشگاه تهران و سازمان فنی وحرفه ای صورت گرفته، در اختیار نهادهای علمی و دانشگاهی قرار دهند تا در امتداد پیشرفت کشور مورد بهره برداری قرار گیرد.
وی با اعلان اینکه دانشگاه تهران یک سرمایه ملی است، گفت: دانشگاه تهران امانتی است که ما باید ظرفیتهای آنرا برای خدمت در راستای توسعه کشور استفاده کنیم؛ خوشبختانه این اتفاق در منطقه صنعتی اشتهارد با رویکرد بسیار مثبتی که مدیران جهادی در وزارت کار و استانداری البرز و دانشگاه تهران داشتند، با راه اندازی پردیس علم و فناوری شهید چمران محقق شد.
دکتر مقیمی با اشاره به اهمیت استقرار پردیس علم و فناوری دانشگاه تهران در جوار شرکت های صنعتی منطقه اشتهارد، اظهار داشت: ظرفیتی که در این منطقه صنعتی وجود دارد، دستاوردها و رهاوردهای آموزشی و مهارتی بسیار فراوانی برای دانشجویان دارد. اثرگذاری مشاهده و حضور در شرکت های مستقر در این منطقه می تواند گاهی اوقات بیش از ساعت ها کلاس درس مفید باشد.
استاد تمام دانشکده مدیریت دانشگاه تهران با اعلان اینکه سال هاست در دانشگاه ها صحبت از ارتباط دانشگاه با صنعت می شود، اظهار داشت: بنظر می رسد که این مهم در گرفتن پروژه تحقیقاتی اساتید دانشگاه از صنعت خلاصه شده است؛ و این که اصلاً سازمان مربوطه از آثار این تحقیقات استفاده می نماید یا خیر و دیگر جنبه های ارتباط صنعت و دانشگاه به فراموشی سپرده شده است. این در حالیست که نتیجه این ارتباط باید به شناسایی مسائل و مشکلات صنعت و ارائه راهکارهای عملیاتی و اجرای راهکار منجر شود؛ در صورتیکه در ارتباط دانشگاه و صنعت وقتی به این مرحله می رسیم، به طور معمول کار متوقف می شود و کارهای انجام شده توسط دانشگاه نیز در قالب "تحقیق برای تحقیق" باقی می ماند و پس ارتباط دانشگاه با صنعت را در کمترین سطح اثربخشی شاهد می باشیم.
رئیس دانشگاه تهران گفت: تجربه گذشته نشان میدهد وقتی می خواستیم ارتباط دانشجو را با صنعت برقرار نماییم، برخی استادان با علاقمندی زیاد و با دلسوزی، تمام امکانات و مقدمات را فراهم می کردند تا دانشجویان از یک صنعتی بازدید کنند، ولی چون کار بسیار طاقت فرسایی بود، کم کم این مساله کمرنگ شده و در سالهای اخیر حدودا در ارتباط دانشجویان با صنعت به نقطه صفر رسیده بودیم؛ در صورتیکه این امر باید یک متولی داشته باشد و ما نباید از استاد توقع داشته باشیم که همه مسئولیت ها همچون هماهنگی های اجرائی را داشته باشد، چون برخی مسئولیت ها در حوزه ارتباط دانشجو با صنعت بر عهده استاد نیست و عملاً هم امکان پذیر نیست. پس یکی از کارکردهای پردیس علم و فناوری شهید چمران و سایر پردیس های علم و فناوری این است که در قالب یک ایستگاه و کمپ به دانشگاه کمک می نماید تا دانشجویان با همراهی و راهنمایی استادان در دوره های یادگیری تجربی شرکت نمایند و ضمن بازدید از شرکت های موفق و نوآور، در برنامه های ورزشی و فرهنگی تدارک دیده شده شرکت فعالانه داشته باشند.
وی اضافه کرد: پردیس علم و فناوری شهید چمران دانشگاه تهران در اشتهارد آمادگی دارد که برمبنای مسئولیت ها و رسالت هایی که دانشگاه تهران دارد، به دانشجویان و دانش آموزان و مردم منطقه نیز خدمات عرضه نماید.
رئیس دانشگاه تهران در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری در خصوص ایجاد امید و سرزندگی در جوانان، اظهار داشت: امید از همین طریق ایجاد می شود و وقتی مردم و جوانان این وضعیت را ببینند و حس کنند که دانشگاه به فکر آنهاست و ظرفیتهای صنعتی کشور را هم ببینند، امیدوار می شوند و پردیس های علم و فناوری دانشگاه تهران کانون امیدبخشی به دانشجویان است. امیدوار کردن دانشجویان به آینده مهم ترین نکته ای است که باید به آن دقت کنیم و آنرا دست کم نگیریم. یکی از دلایلی که بطور جدی پیگیر بازسازی و راه اندازی این مجموعه شدیم، ایجاد یک محیط با نشاط و شاداب برای دانشجویان بود.
رئیس دانشگاه تهران همین طور از راه اندازی پردیس علم و فناوری اروند دانشگاه تهران در جنوب کشور طی هفته آتی آگاهی داد و اضافه کرد: در آبادان و منطقه خوزستان، فرصت ها و ظرفیتهای بسیار عالی و ویژه ای وجود دارد که مغفول واقع شده است و امیدواریم با راه اندازی این پردیس بتوانیم ضمن ایجاد تجربه جدید زیست دانشجویی، به توسعه منطقه ای کمک نماییم.
وی اشاره کرد: پردیس های علم و فناوری دانشگاه تهران با هدف کلان ارتباط نهادی بین دانشگاه، صنعت و جامعه راه اندازی می شود اما به تناسب اقتضائات منطقه ای و محیطی، ماموریت های ویژه ای هم برای پردیس های علم و فناوری هر منطقه تعریف کرده ایم.
رئیس دانشگاه تهران همین طور از تأسیس و راه اندازی دیگر پردیس های علم و فناوری دانشگاه تهران در قشم، خلیج گرگان، رضوانشهر و مشهد مقدس آگاهی داد و اظهار داشت: وقتی مقام معظم رهبری از دانشگاه تهران به عنوان دانشگاه ایران یاد می کنند، انتظارات هم در پهنه ایران باید باشد و ما در امتداد شعار دانشگاه تهران در خصوص جهاد علمی برای تحقق دانشگاه کارآفرین با رویکرد مسئولیت پذیری اجتماعی، این اهداف را در پهنه ایران پیگیری می نماییم.
دکتر مقیمی در بخش پایانی سخنان خود ضمن ماموریت دادن به اداره کل مهارت دانشگاه تهران برای ساماندهی اردوهای مهارتی دانشجویان با محوریت پردیس های علم و تکنولوژِی، اظهار داشت که دفاتر نمایندگی پردیس های علم و فناوری دانشگاه تهران در اداره کل مهارت دانشگاه تهران ایجاد می شود.


منبع:

1402/08/20
16:02:57
5.0 / 5
299
تگهای خبر: آموزش , خدمات , دانشگاه , شركت
این مطلب نئوپدیا را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۳
NeoPedia